scheiding en mediation

Bij een (echt)scheiding komt veel kijken. Zoveel, dat het vaak lastig is te bedenken waar te beginnen. Juist daarom is het goed de hulp in te schakelen van een ervaren specialist die samen met u structuur kan aanbrengen en een plan kan maken hoe de zaak aan te pakken.

Een oplossing met of zonder rechter
Verhagen Familierecht streeft ernaar om bij de zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding tot een oplossing te komen zonder
de rechter in te schakelen. Lukt dat niet dan kunnen wij voor u alsnog uw zaak aan de rechter worden voorgelegd.

Echtscheiding met een mediator (bemiddeling)
Een scheiding kan ook geregeld worden door mediation, ook wel echtscheidingsbemiddeling genoemd. Rozemarijn Verhagen is advocaat en mediator en kan uw scheiding door middel van mediation regelen. Kiest u samen met uw partner voor mediation, dan maakt u onder begeleiding van de mediator samen met uw partner afspraken over de gevolgen van de scheiding. Deze afspraken worden vervolgens vastgelegd in een overeenkomst, een convenant.

Het voordeel van een mediator die ook advocaat is, is dat een advocaat u ook precies kan vertellen wat de juridische gevolgen zijn van de afspraken die worden gemaakt en u daarin goed kan voorlichten en adviseren.

Samen met de psycholoog
Tijdens mediation kan het inschakelen van andere professionals zinvol zijn. Zo werkt Rozemarijn Verhagen nauw samen met drs. Rosemary Wonink (GZ- psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP) van All in the family. Het inschakelen van een psycholoog kan zinvol zijn wanneer bijvoorbeeld de communicatie tussen partijen moeizaam verloopt, er extra hulp voor de kinderen nodig is of het contact tussen ouders en kinderen moeizaam verloopt. Dit zorgt voor beter houdbare oplossingen voor uw toekomst, maar ook voor kostenbesparing.